Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τρεις λέξεις κι άλλες δεκατρείς...

Πιάστηκα -από τα μαλλιά- του korinoskilou και συνεχίζω το θέμα εδώ.
Τρεις λέξεις λοιπόν. Έχουμε και λέμε.

Σ' αγαπώ. Τι λες καλό μου που λέγεται δύσκολα αυτή η λέξη!
Μ’ αγαπάς? Σ’αγαπώ. Μια ώρα μετά. Μ’ αγαπάς? Σ’ αγαπώ.
Δλδ τι μπορεί να έχει αλλάξει μέσα σε μια ώρα?
Μια εβδομάδα γνωριμία. Σ’ αγαπώ!
Δυο μήνες παρέα. Σ’ αγαπώ!
Κάτσε ρε. Ποτέ πρόλαβες να τους αγαπήσεις? Να πεις στη νέα γνωριμία «σε ερωτεύτηκα», άντε να το καταλάβω. Να πεις στη νέα παρέα «πολύ σε συμπαθώ» επίσης να το καταλάβω. Αλλά έτσι στα ξεκούδουνα σ’ αγαπώ?
Το σ’ αγαπώ είναι σα το κυριακάτικο φαγητό. Θέλει εξαιρετικά υλικά, προσπάθεια, χρόνο και απόσταση. Δε το λες κάθε μέρα, γιατί θα το βαρεθείς κι άμα το βαρεθείς, θα το πετάξεις. κι άμα το πετάξεις, πάει το σ’ αγαπώ στα σκουπίδια και να μη σου πω που πας κι εσύ που το ξεφτίλισες. Προσωπική άποψη, το σ’ αγαπώ -έλα και δε τα μπορώ τα συνηρημένα-.το «σ’ αγαπάω», το λες μια φορά. Όταν το νιώσεις. Από κει και πέρα τέλος τα λόγια. Δείξτο! Το μόνο ενδιαφέρον που έχεις να πεις μετά, είναι το «δε σ’ αγαπάω πια», για να ξέρει κι ο άλλος που βρίσκεται.

Συγγνώμη. Αρχίζει και βαραίνει το θέμα. Συγγνώμη για μένα, σημαίνει, το ξέρω το λάθος μου, κατάλαβα πως σε πλήγωσα και που να μου κοπεί το χέρι δε θα το ξανακάνω. Γι αυτό και δε λέγεται εύκολα. Γιατί ασχέτως των ενοχών μας προς τον άλλο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξανακάνουμε. Και τότε θα ‘χουμε ξεμείνει από λόγια.
Άσε αυτό με τη συγχώρεση. Γιατί μωρέ να σε συγχωρήσω αν μου κάνεις κακό? Δε λέω να με πατήσεις στο δρόμο και να σου πάρω το σκαλπ. Αλλά γιατί θα πρέπει πάντα να τη δεχόμαστε τη συγγνώμη του άλλου? Αν με έχεις πονέσει πολύ γιατί να σε συγχωρήσω? Πως θα με κάνει αυτό να νιώσω καλά? Επειδή θα νιώσω ανώτερη? Χέστο το ανώτερη. Εγώ θέλω να σε διαγράψω από τη ζωή μου. Δεν υπάρχεις πια. Με πούλησες, σε ξέχασα. Και στο λέω να το ξέρεις και δε σε κρυφοκοιτάζω ποτέ ξανά.

Βοήθησε με. Αχαχαχαχαχαχαχαχα εδώ πέσαμε στα σκληρά. Για να πεις βοήθησε με ξέρεις τι πρέπει να πεις πρώτα? « Έχω πρόβλημα!» Άντε να σε δω. Πόσους ξέρεις να το λένε? Κοίτα γύρω. Οι περισσότεροι ζουν το απόλυτο όνειρο. Φιλίες αδελφικές, γάμοι παραμυθένιοι, σχέσεις τέλειες και μετά, ξαφνικά, ακούς πως δε μιλιούνται και απορείς.
Κουκουλώνουμε τα προβλήματα, τους βάζουμε κι ένα βάζο με λουλούδια και λέμε όλα καλά. Κι άμα κοιτάξεις καλύτερα, αν διαβάσεις πίσω από τις λέξεις…
Αλλά μην απελπίζεσαι. Αν το πεις και το ξαναπείς, μπορεί να τους πείσεις -λες κι έχει καμία σημασία- και μέσα από κεινους να πειστείς κι εσύ στο τέλος.
Γιατί το ξεκουκούλωμα κρύβει πολλή σκόνη και το παρκέ της ζωής μας γυαλίζει δύσκολα

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος...

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

όχι δεν είμαι ανώνυμε/η. αλλά έχω υπάρξει γι αυτό και ξέρω τη διαφορά :)

korinoskilo είπε...

ρε θα με κανεις να γραψω μακριναρι ?:Ρρρ λοολ

οχι δεν θα μπω στον πειρασμο :Ρ

μονο για το ,,σ αγαπω,, θα πω....
οτι ο καθενας εχει αλλον τροπο αντιληψης της αγαπης
γι αυτο και ακουμε..... ,,δεν με αγαπει οσο θελω,, ..... ενω ο αλλος μπορει να σ αγαπαει με ολο του το ,,ειναι,, οσο μπορει και ξερει :))))


αντε πολλα ειπα.... ας μιλισουν οι αλλοι :Ρ

φιλια

Τσουχτρα είπε...

H πρώτη λέξη πρέπει να την λές πριν να είναι πολύ αργά, την δεύτερη συνήθως την λές οταν είναι ήδη αργά, και για την τρίτη καλό είναι να μην περιμένεις να βρέξει λύσεις....

Καλή εβδομάδα !

Flonsavardu είπε...

συμφωνώ με όλα! απλώς οι πρώτες δύο λέξεις, σε αγαπάω και συγγνώμη, όσο αξία και αν έχουν πραγματικά, και το πιστεύω, δεν είναι δυνατόν να το λες με τόση σύνεση όση απαιτείται. ειδικά το σ' αγαπώ στις σχέσεις. εγώ προσωπικά θέλω να το δείχνω κάθε μέρα και να το λέω όποτε μου καπνίσει, δεν μου φτάνει μια φορά. :)

dsquared είπε...

Συμφωνω
Συμφωνω
Συμφωνω
...και για να προλαβω τον οποιο σαχλαμαρα δεν ειμαι δυστυχισμενη.
din

B for Blogger είπε...

ενδιαφέρον....

θα μελλοντικά να δω και ορισμούς για άλλους, εξίσου δύσκολους, όρους,

ΛΕΩΝ είπε...

Το "σ' αγαπώ"...μεγάλη κουβέντα...συμφωνώ μαζί σου...δε πρέπει να την ξεπουλάς!
Με το "συγνώμη" διαφωνώ μαζί σου στο ότι αν δεν το κάνεις , κουβαλάς το βαρίδι αιωνίως, όχι για να το παίξεις ανώτερη-ος. Δεν σου επιτρέπει να προχωρήσεις ο θυμός και η μη συγχώρεση!
Τώρα όσο για το "βοήθεια" πολλές φορές κι ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να ζητήσουμε ή ακόμα περισσότερο να δεχτούμε βοήθεια....!
ΥΓ.Εσύ ξεμάλλιασες το Κορινόσκιλο και το άφησες κουρούπα?
χαχαχαχαχ
Φιλιά Σοφία....!

aKanonisti είπε...

Το σ'αγαπώ το λες γιατί το νιώθεις να σε καίει...Δεν ρωτάς αν σε αγαπάει και ο άλλος.. γιατί δεν είναι απαραίτητο να είναι αμφίδρομο...αρκεί να υπάρχει για να σε κάνει να νιώθεις μαγικά...

Το συγνώμη το λες.. για να μην αδικήσεις τον άλλον... με τον εγωισμό σου... και γιατί θέλεις να βελτιωθείς...

Και το Βοήθησε με.. το λες... όταν έχεις τα κότσια να αναγνωρίσεις.. ότι είσαι πολύ μικρός για να ανταπεξέλθεις....

Ολα τα παραπάνω.. έχουν αξία όταν τα λες αυθόρμητα...και χωρίς να εκβιάζεις....

Εγώ δεν κάνω τσιγκουνιές... γιατί δεν θα έπειθα κανέναν πως δεν έχω τεράστιες αδυναμίες...

Eva Stamou είπε...

Έχω παρατηρήσει ότι οι Έλληνες έχουμε μια περίεργη ευκολία με το σ'αγαπώ-εκεί που δυσκολευόμαστε είναι στο να ζητάμε να μας βοηθήσουν και κυρίως να μας συγχωρήσουν. Οι Άγγλοι πάλι έχουν τόση ευκολία με τη λέξη συγνώμη που ακυρώνεται η σημασία της.

Καλή εβδομάδα.

gnostosagnostos είπε...

ειμαι μαζι με κορινοσκυλο.....
ο καθενας εχει την δικη του οπτικη πλευρα που τα βλεπει...

tsaousa είπε...

Κι όμως, το σ' αγαπάω το έχω νιώσει για άνθρωπο από το πρώτο λεπτό (δε μιλάω ερωτικά). Και φυσικά το είπα, ή το έδειξα ( να το δείχνεις αρκεί πολλές φορές, μην πω ότι είναι και καλύτερο).

Το συγγνώμη το λέμε κυρίως για τον άλλον. Γιατί του το οφείλουμε από ευγένεια (αν έχουμε). Μέσα μας δεν σταματάμε να "δουλεύουμε" πως αυτό για το οποίο ζητήσαμε συγγνώμη δεν θα επαναληφθεί ως λάθος.
Διαφωνώ κατακάθετα με τη μη συγχώρεση.
Ο έξυπνος άνθρωπος συγχωρεί και θυμάται, ο χαζός συγχωρεί και ξεχνά.
Ακόμη και η συγχώρεση έχει τον τρόπο της, αλλά πάντα έχει και θέση μέσα μας.

Το να ζητάς βοήθεια χρειάζεται μέτρο και αξιοπρέπεια.
όλοι έχουν προβλήματα, δεν είναι πρέπον να τους φορτώνεις και τα δικά σου, όλοι παλεύουν μόνοι και μόνος θα παλέψεις κι εσύ (ο όποιος δηλαδή).
Βοήθεια ζητάμε ή σε πολύ απλά θέματα, ή σε θέματα ζωής και θανάτου.
Έτσι πιστεύω.

Alks--Anna είπε...

Φτάσαμε σε σημείο να ακούμε το σ'αγαπώ πριν καλά καλά γνωριστούμε..και όταν δεν 'κάτσει' καλά το θέμα 'την κάνουμε' με ελαφρά πηδηματάκια...και κει ξεχνάμε να πούμε ,-συγνώμη που έφυγα χωρίς να πω τίποτα....και μετά εσύ άντε τρέχα να ζητήσεις βοήθεια..

(sorry που τα έγραψα σε τρίτο πρόσωπο)

Την καλησπέρα μου!!!

busy bee είπε...

Περαστικός και από σπόντα!
Να αφήσω την καλησπέρα μου λοιπόν!
Keep lovinng...γενικά!
Ωρα καλή!

Sophia Kollia είπε...

ΑΑΑΑΑ! Αυτά λέει και ο άντρας μου!
Όμως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να το ακούνε, όπως ένα αγαπημένο τραγούδι που τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, και ακόμα αν δεν πειστεύεις στην αναγκαιότητα του, αν το έχει ανάγκη ο άλλος, τι πειράζει να μη μουλαρώνεις και να το λες που και που?
Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου.
Καλημέρα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

στη τελική όλοι καταλήγουμε στο ίδιο. είναι όμορφο να μπορείς να νιώσεις. κι ακόμη καλύτερο να μπορείς να μιλάς γι ότι νιώθεις.κάνει καλό να μπορείς να συγχωρήσεις όταν το χρειάζεσαι για να προχωρήσεις και είναι σπουδαίο να μπορείς να ζητήσεις βοήθεια όταν την έχεις ανάγκη.
καλημέρα σε όλους σας

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Τόσο πολύ, που θα ξανασυμφωνήσω.
Καλημέρα και ευχαριστώ. Νιώθω πολύ καλύτερα που δεν είμαι ανώτερη και δεν μπορώ να συγχωρέσω κάποιους ανθρώπους που μου έκαναν κακό και τους διέγραψα.

Matriga είπε...

Ωραία τα θέτεις, Σοφία!
Καλή σου μέρα. Έχεις πρόσκληση...

http://shell-land.blogspot.com/2009/05/blog-post_19.html

Φιλιά

Stamskoup είπε...

"Σ'αγαπώ" ..γι'αυτό που είμαι; ..γι΄αυτό που φαίνομαι; ..γι'αυτά που σε κάνω να νιώθεις; ..γι΄αυτά που σου δίνω; ..πόσο καλά με ξέρεις για να μ'αγαπάς; ..αν θέλεις να με αγαπήσεις μάθε με.. καλά, και αύριο; θα έχει απομείνει άραγε τίποτα για να αγαπάς; ..αν μ'αγαπάς, δείξε μου κάτι να αγαπήσω.. τον εαυτό σου.. για να ξεπεράσουμε τις λέξεις ..

"Συγγνώμη" ..αν δεν σε καταλάβαιναν, θα την ζητούσες; ..πείσε με ότι δεν θα χρειαστεί να την ξαναζητήσεις, και δεν χρειάζεται να την πεις.. κάποια λάθη πληρώνονται (τοις μετρητοις) αλλά ευτυχώς τα περισσότερα διορθώνονται..βρες τον τρόπο.. εσύ

"Βοήθησε με" ..θα το κάνω χωρις δεύτερη σκέψη! ..αλλά θα το κάνω με όλη τη δύναμη που μπορώ να βρω, αν είναι να σε βοηθήσω να βγεις τελείως απο τον βούρκο ..και όχι απλά να σε κρατήσω στην επιφάνεια του..

Sofia με τα θέματα που έπιασες, καταπιάνεται η μισή παγκόσμια βιβλιογραφία..αυτή που αφορά τους ανθρώπους!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Σκέπτεσαι λίγο με τη λεγόμενη αλήθεια των αντρών κι αυτό είναι πολύ θηλυκό και σέξι για γυναίκα.
Με την έννοια πως ο άντρας μπορεί να φλέγεται αλλά το σ΄αγαπώ δύσκολα το λέει.
Κάποιες φορές απορεί, μα καλά σκέπτεται, δυό ντουζίνες λουλούδια της κουβάλησα τι στην ευχή θέλει να το γράψω στο κούτελό μου? :)

Kαλό μεσημέρι

manetarius είπε...

Ένα θα σου πω: Σ' αγαπώ! Βοήθησε με ...κι αν σε κούρασα... συγγνώμη σου ζητώ!!
χαχαχαχαχααααα... :ΡΡΡ

kakos lykos είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που είπε η tsaousa, όταν αγαπώ το λέω αλλά και το δείχνω, συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ, ζητώ βοήθεια αν πραγματικά την έχω ανάγκη αλλά δεν μεταφέρω τις ευθύνες μου στον άλλο.

Καλημέρα :)

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

mpinelikomistress σ ευχαριστώ που ξανασυμφώνησες!

martiga ευχαριστώ για τη πρόσκληση.άργησα να τη δω. την επόμενη φορά :)

stamskoup κάτι μου λέει πως ξέρεις πραγματικά να βοηθάς.

Κωνσταντίνε γράψτο μάνα μου. ποτέ δε ξέρεις αχαχχαχαχαχαχα

manetarius axaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

kakos lykos καλημέρα και σε σένα :)

:)