Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Εγώ πότε θα γίνω μάνα??

Γνωστόν μάντρα εκεί κοντά στα 30 μίση.
Δυο περιπτώσεις αυτής της συνομοταξίας τις παρακολούθησα από κοντά. Τις έπιασα από το «έχω μια καριέρα αλλά χωρίς παιδί δεν είμαι τίποτα» και τις έχω φτάσει αισίως στο «είμαι μάνα τρίχρονων». Δείγμα πρώτο. Ξεκινάμε για εκδρομή και στα πρώτα 60 χιλιόμετρα ακούς «αχ πολύ μου λείπει!». Κάνεις τη λογική ερώτηση «καλά άμα δε περνάς καλά, τι έρχεσαι και δε κάθεσαι σπίτι με το παιδί?» Και απαντάει «τι να κάνω…ο Μάκης ήθελε!...» Τώρα τον ξαναθυμήθηκε τον Μάκη. Τώρα που θέλει και εκδρομή και άλλοθι. Αν ο Μάκης της ζητούσε να πάνε μαζί στο τουρνουά τάβλι υποθέτω πως το μητρικό φίλτρο θα λειτουργούσε πιο έντονα. Δείγμα δεύτερο. Ακούς κουβέντες αγανακτισμένης με τα παιδιά της, για το πόσο πολύ κουράζεται! Που αν κάτσεις και παρακολουθήσεις τη μέρα της, βγαίνει πως περνά με τα παιδιά της βία βία τρεις ώρες την ημέρα κι απ αυτές οι δυο είναι μπάνιο και τάισμα. Να χαρώ εγώ μανούλες.
Όλες αυτές κοιμόταν και ξυπνούσαν με την ιδία ερώτηση. Πότε θα γίνω μάνα??
Και ρωτάω εγώ τώρα
Εσύ πρέπει ντε και καλά να γίνεις μάνα? Άντε το πήραμε σχοινί κορδόνι? Από πού κι ως που, όλες οι γυναίκες μπορούν να είναι μάνες? Το ότι μια γυναίκα έχει αναπαραγωγικό σύστημα, σημαίνει πως είναι και ικανή να μεγαλώσει παιδιά? Η μήπως άλλο το γίνομαι μάνα κι άλλο το μεγαλώνω παιδιά? Μήπως εκεί είναι η διαφορά?
Όλες αυτές βάζουν, λένε, πρώτα τα παιδιά τους και μετά όλους τους άλλους. Πως μπορεί μια τυχαία συνύπαρξη να ακυρώνει όλες τις επιλογές μας? Γιατί στη τελική τα παιδιά μας δε τα διαλέγουμε. Όπως δε διαλέγουν κι αυτά εμάς. Το γεγονός της συμβίωσης μας είναι στη βάση του, καθαρά τυχαίο. Ποιούς ανθρώπους πραγματικά διαλέγουμε στη ζωή μας? Ένα δυο φίλους και το σύντροφο μας, ναι? Και μ αυτό το σύντροφο αποφασίζουμε να κάνουμε οικογένεια, ναι? Χμ ναι και όχι. Δεν έχω ακούσει και πολλές να λένε, θέλω να κάνω παιδί με τον τάδε. Λένε, θέλω να κάνω παιδί. Γενικώς και αορίστως. Γενικώς και αορίστως τους βγαίνει μετά κι ο σύντροφος μπαρούφα και περνάνε το υπόλοιπον του βίου, ξορκίζοντας τα παιδιά τους να μη κάνουν τα ιδία λάθη. Τι ωραία! Τα κάναμε σκατά με τις επιλογές μας αλλά καλά που υπάρχουν και τα παιδιά για να δείξουμε ποιές είμαστε πραγματικά.
Μαράζι το ‘χω να ακούσω μια φορά «το αγαπάω πολύ, αλλά ώρες ώρες δε το χωνεύω καθόλου!» Μη μου πεις πως δε το έχεις σκεφτεί ποτέ. Μη μου πεις πως δεν έρχονται φορές που το μόνο που τα γλυτώνει από την επίκληση στον Ηρώδη είναι το ότι είναι παιδί σου, ενώ αν κάνει το ίδιο το διπλανό ξένο παιδάκι θα πεις «κακομαθημένο!» Τα αλλά είναι κακομαθημένα. Τα δικά μας, απλά είναι παιδάκια μωρέ, θα μάθουν σιγά σιγά. Είναι υπερκινητικά ή δυσλεκτικά, αλλά κακομαθημένα και κωλόπαιδα ποτέ. Δε μας συμφέρει.
Ή δεν έχουν έρθει φορές που σκέφτεσαι πως, κάποιο άλλο παιδάκι είναι πιο όμορφο ή πιο έξυπνο? Και τότε πιάνεις και το δικό σου και το τρέχεις περά δώθε, μη μείνει πίσω και δε ξέρει 15 γλώσσες στα 11. Και να πάει και μουσική και να πάει και σε κάποιο άθλημα και να είναι και κοινωνικό και να έχει και παρέες και φυσικά να είναι και καλός μαθητής. Κι όλα αυτά φυσικά τα κάνεις για το παιδί! Το ότι το παιδί από μόνο του, το μόνο που θέλει είναι να παίξει μπάλα, λίγο σε νοιάζει. Γιατί εσύ είσαι μάνα και ξέρεις! Και μετά το παιδί γίνεται 20, ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του κι εσύ αναρωτιέσαι ποιος δαίμονας σε καταράστηκε να μη βρίσκεις αναγνώριση πουθενά..

Κι υπάρχουν απ' την άλλη, γυναίκες που παρακαλάνε για ένα παιδί. Που περνούν ατέλειωτους μήνες με θεραπείες, για να τα καταφέρουν και μετά ατέλειωτους μήνες αναμονής, σε υπηρεσίες και ελέγχους, για να πάρουν ένα παιδί στην αγκαλιά τους. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπογράφουν μέχρι και τη διαθήκη τους για να αποκτήσουν ένα παιδί, τους ελέγχει ένα κράτος ολόκληρο. Που είναι αυτό το κράτος, να ελέγξει όλες αυτές τις ανεγκέφαλες, που νομίζουν πως το παιδί είναι αξεσουάρ?
Και να τους πει κατάμουτρα
«Όχι κυρία μου. Εσείς δε δικαιούστε να γίνεται μάνα!»

34 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Δυστυχώς η κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχθεί και να χειροκροτήσει όποια από εσάς αποφασίσει να μην ακούσει ποτέ την λέξη "μαμά".Συνήθως πίσω από μια τέτοια απόφαση θα προσπαθήσει να βρει τον λόγο στο φόβο σε μια κρυμμένη ανικανότητα ακόμη και σε μια ψυχική διαταραχή. Δεν θα σκεφτεί ότι αυτή η Γυναίκα από επιλογή και μόνο δεν θέλει βρε αδελφέ να φέρει ντε και καλά στον κόσμο ένα παιδί.
Φιλιάαααα Σοφούλα!

delfinoula είπε...

Καταρχάς συμφωνούμε ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες γεννημένες για μάνες.

Από προσωπική εμπειρία σου βάζω και τη σφραγίδα.

Ωστόσο όλο το ποστ σου βγάζει κάτι το απόλυτο.

Δεν είναι άσπρο και μαύρο. Δεν χωρίζονται οι μάνες σε δύο συνομοταξίες και τέλος.

Προσωπικά θέλω να κάνω παιδί με τον άντρα μου. Ξέρω ότι θα γίνει καλός πατέρας. Ότι συμφωνούμε στο θέμα της ανατροφής του. Ότι είναι καλός άνθρωπος.

Εγώ θέλω να κάνω ένα παιδί και να του δείξω όλους τους δρόμους και να το αφήσω να επιλέξει.

Θέλω να έχει τη δική του γνώμη, τη δική του άποψη, να κάνει τις δικές του επιλογές και εγώ να είμαι εκεί να το στηρίξω. Όχι να του υποδεικνύω τι και πώς να το κάνει.

Και θέλω να ελπίζω πώς δεν είμαι η μόνη...

Καλημέρα.

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Καλημερα Σοφακι...σωστα ολα αυτα που λες...
Ειμαι πολυ περηφανη εγω προσωπικα που πετυχα σαν μανα αν και ημουν πολυ μικρη,μεγαλωσα τα παιδια μας με το ενστικτο της μανας(γιατι ολες μας το εχουμε μεσα μας ασχετα αν το παραβλεπουν καποιες)...Μεσα απο πολλες δυσκολιες καταφεραμε να εχουμε δυο παιδια
που βρισκομαστε διπλα τους συνεχεια...και στηριζουμε τις επιλογες τους και οχι να τους επιβαλλουμε τα δικα μας "ΘΕΛΩ"...
Δεν επελεξα τον πατερα, μου ετυχε...ασχετα αν βγηκε μπαρουφας σαν συζυγος αλλα σαν πατερας σταθηκε αξιος....
Τωρα οσο για το αν ειπαμε πολλες φορες"που εισαι Ηρωδη" πιστευω καμια δεν το πιστευει πραγματικα απλα η ενταση τα προβληματα σε φτανουν σε καποια φαση να βγεις εκτος εαυτου αλλα οχι φυσικα να κανεις κακο στο παιδι σου...
Θα ευχηθω οσες θελουν να γινουν μανουλες να τα καταφερουν ειναι Θειο Δωρο να σου προσφερει η ζωη ενα παιδι....
Την καλημερα μου....

Dimitris είπε...

δε μπορώ να πω πως έχεις άδικο... αν και λίγο υπερβολική.

Tyler Durden είπε...

δεν είναι υπερβολικά όλα αυτά, αλλά με την γένησση ενός παιδιού αλλάζουν πολλά στη σχέση και δύσκολα μετά λες ε, να μην το είχα. Ειναι πλέον δυο διαφορετικοί κόσμοι, και οι δυο επιθυμητοί, αλλά ο ένας πλέον οριστικά παρελθόν.

Ομως η εμμονη μιας γυναίακς να κάνει παιδί είναι καθαρά κοινωνικής ενδοβολής επιθυμία και ελάχιστα έως καθόλου ένστικτο. Μετά την σύλληψη και μετά από 3-4 μήνες αρχίζει η μητρότητα.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

tantoquanto τι έκπληξη!! καλώς τον! συμφωνώ απόλυτα με όσα λες και περιμένω νέα απο διακοπές :)))

delfinoula βγάζει κάτι απόλυτο γιατί είναι απόλυτη και η γνώμη μου γι αυτές τις γυναίκες. δε μιλάω για όλες τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μάνες ούτε απαξιώ τη σπουδαιότητα αυτού του ρόλου. αλλά οι γυναίκες που αποφασίζουν να γίνουν μάνες για να ολοκληρώσουν την εικόνα τους μου είναι απεχθείς. καλή σου μέρα :))

ostrako στάθηκες τυχερή να βγάλεις το καλό σε μια άσχημη κατάσταση! καλημέραααααα :))

dimitris απάντησα στη δελφινούλα αν θέλεις μπορεις να κοιτάξεις εκεί :)

tyler υπάρχει ένστικτο. όχι ακριβώς μητρικό όσο του να προσφέρεις. δεν ισχύει πάντα αλλά υπάρχει. καλημέρα :)

Sophia Kollia είπε...

Τι να σου πω! Όποια και να ρωτήσεις κάτι άλλο θα σου πει. Εγω ήθελα να γίνω μάνα, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, το ένιωθα σαν τρομερή ανάγκη, ασχέτου γάμου. Τέλος πάντων όλα πηγαν καλά, και παρεπιπτόντως τους τα χώνω όποτε κάνουν βλακείες!
καλημέρα

gnostosagnostos είπε...

Pisteyw oti oles oi gynaikes to exete mesa sas apla ston sas apla thn simerini epoxh bazete MAZI kai alla pragmata me apotelesma ton teliko xamo se polles periptoseis.einai poly megalo thema pantos

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Τι να πω, συγχαρητήρια για το επίπεδο συνείδησης.
Όχι επειδή είμαι άντρας και τινά τρόπο με "βολεύουν" αυτά που λες αλλά επειδή έχω ευαισθησία στο θέμα γνωρίζοντας πως διαιωνίζεται το ανθρώπινο είδος και γιατί πολλοί από μας είμαστε παιδιά του έπρεπε να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά και ίσως έχουμε λουστεί τις συνέπειες και να έχει καψαλιστή η γούνα μας.

Και ο άντρας όμως που συμμετέχει σ΄αυτή τη διαδικασία δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Οι ευθύνες είναι ακριβός εξ ημισείας και τα παιδιά γίνονται για τα ζόρια και το κόψιμο που έχουν οι γονείς.

Ο Νίτσε το είπε πολύ καλά: Είσαι απ' αυτούς που πρέπει να θέλουν παιδιά?

Μπράβο σου που είσαι τόσο συνειδητοποιημένη στο θέμα και δεν κουκουλώνεις τα πράγματα προς χάριν της μητρότητας που στην τελική την κακή απόφαση θα τη λουστεί ο κάτοχός της.

Καλό μεσημέρι

ΛΕΩΝ είπε...

Σοφία δεν βρίσκω καθόλου απόλυτη την άποψη που εξέφρασες....! Έτσι ακριβώς είναι. Πολύ λίγες γυναίκες ιδίως σήμερα κάνουν παιδιά για τους σωστούς λόγους.Οι περισσότερες το αποφασίζουν γιατί έχει κάνει κι η κολλητή τους, γιατί ρωτάνε όλοι "πότε θα κάνετε παιδιά", γιατί θέλει να κρατήσει τον άντρα της "δεμένο", γιατί έτσι έτυχε...το έστειλε ο Θεός...κι άλλα τέτοια κουφά! Σπανίως έχω ακούσει "θέλω να κάνω ένα παιδί με αυτόν για να του μεταδώσω την αγάπη και την ισορροπία που νιώθω μαζί του!"
Συμφωνώ 100%. Την καλημέρα μου!

ELvA είπε...

Mεγαλο ζητημα εθεσες αλλα
πιστευω οτι οταν οι επιλογες ειναι προσωπικες και οχι σαν κοινωνικος εξαναγκασμος απο και για τον περιγυρο,τοτε υπαρχουν ελπιδες για το σωστο μεγαλωμα ενος παιδιου. Να πω οτι σιχαινομαι αυτες που πανε να κρατησουν ενα ανδρα με το να κανουν παιδι/ια! Ο τι πιο ελεεινο για εμενα....Και, ναι, δεν ειναι ολες/οι πλασμενοι, ειτε προορισμενοι για να γινουν γονεις. Ας το παραδεχθουμε καποτε για μη κοροιδευουμε τον εαυτο μας....

Χαιρετισμους απο Σουηδια!:)

korinoskilo είπε...

επιτελους και η αλλη οψη του νομισματος.... να ακουγετε και αυτη γιατι πολυ πριξιμο εχει πεσει :)))))


φιλια

tsaousa είπε...

Ταυτίζονται απόλυτα οι απόψεις μας στο θέμα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, παρά μόνο ίσως πως όσες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και θέλουν -έστω και ως επιβεβαίωση ότι είναι γυναίκες- ας υιοθετήσουν καλύτερα.
Τόσα λεφτά πεταμένα για να γονιμοποιηθείς σαν αγελάδα προκειμένου να κάνεις δικό σου παιδί, το βρίσκω τουλάχιστον ηλίθιο.

dsquared είπε...

Ετσι ακριβως.
Βασικα δεν εχω κανει παιδια γιατι δεν βρεθηκε καποιος να με εμπνευσει. Επισης εαν ειχα λεφτα (διοτι στις μερες μας τα παιδια ειναι ακριβο hobby) θα ειχα αρκετα απο δαυτα.
Εχω μια φιλη που εκανε δυο παιδια για να τα φορα σαν αξεσουαρ στις εξοδους της και στα weekend με τους γκλαμουρ φιλους της. Μην ξανακουσω για το μητρικο ενστικρο.

@tsaousa
Δεν ειναι ηλιθιο, ειναι εγωιστικο. Ολοι σκεφτονται αντρες-γυναικες να κανω ενα μωρο να μου μοιαζει!!!!

DIN

tsaousa είπε...

din επειδή είναι εγωϊστικό είναι ηλίθιο.

Κι αυτές που υιοθετούν μάνες γίνονται. Γιατί δεν το καταλαβαίνουν;

dsquared είπε...

@tsaousa
Σε αυτο θα συμφωνησω, οτι μανα ειναι αυτη που μεγαλωνει ενα παιδι κι οχι αυτη που το γεννα. Εχω κοντινα μου παραδειγματα και ξερω.
din

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις σε όσα αναφέρεις (σπανιότατες, βέβαια). Αυτές, άλλωστε κάνουν και τον κανόνα! Πάντως,θα συμφωνήσω μαζί σου ίσως επειδή εγώ δεν θέλω να γίνω μάνα (ναι παίζει και αυτό στην εποχή μας).

KaLLinaki είπε...

Όσο περισσότερα κρούσματα χωρισμένων ζευγαριών με μωράκια μηνών βλέπω, τόσο περισσότερο συμφωνώ μαζί σου.
Δεν γίνεσαι μάνα ούτε για να ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος (αυτό πρέπει να έχει γίνει για να κάνεις παιδί) ούτε για να κλωνοποιηθείς!
Θα ήταν το λιγότερο εγωιστικό να θέλεις το παιδί να γίνει σαν εσένα!
Είναι μεγάλη ευθύνη και δύσκολος αγώνας να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί.Άλλωστε όλοι οι γονείς είμαστε ερασιτέχνες...
Ελπίζω να βαδίζω στον σωστό δρόμο.
Καλησπερούδια.

Latte είπε...

Διαβάζοντας το ποστάκι σου και τα σχόλια, Σοφία, ένιωσα αυτήν την ιδιαίτερη χαρά που νιώθει κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω σαν αυτόν κι ότι πληθαίνουν κιόλας! Χα, έχει και ψυχολογική εξήγηση η χαρά μου: πάντα νιώθει κανείς πιο δυνατός με την αίσθηση ότι ανήκει σε μία πολυπληθή "ομάδα..." :).
Με αφορμή σχετικές φοβίες φίλων μου στα τριαντα-κάτι, είχα γράψει κι εγώ ένα ποστ για το πόσο εγωιστική πράξη είναι η απόκτηση παιδιού, όταν γίνεται αυτοσκοπός [και τρέχουμε να προλάβουμε τη φύση (μην τυχόν και μείνουμε άτεκνες και τότε "ω, καταστροφή! Οποία η "αξία" μας στην κοινωνία";!;!) και τρέχουμε να "δημιουργήσουμε τις συνθήκες" (ε, καλός είναι κι αυτός, μωρέ, τι να κάνουμε τώρα; δεν έχουμε περιθώρια να περιμένουμε άλλο), ώστε να γίνουμε μητέρες, περιορίζοντας τις επιλογές μας... (άρα δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στη ζωή μας και κατ' επέκταση στη νέα -δύστυχη- ζωή που φέρνουμε στον κόσμο).

dsquared είπε...

@ Latte
Με εξεφρασες.
din

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

sofia για κάθε μια η ιστορία είναι διαφορετική. κι αν εσύ ηθελες οποσδήποτε να γίνεις μάνα χαίρομαι για σένα που τα καταφερες :)

γνωστος αγνωστος μεγάλο και αγκαθωτό!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Κωνσταντίνε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. ο μόνος που στη τελική το πληρώνει είναι το ίδιο το παιδί ΄και μετά δίνει το αποθεματικό του μισθού σε συνεδρίες.

ΛΕΩΝ αμέσως μετά το θεό σειρά έχουν τα λάχανα :)))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

elva αυτό το "κοροιδευουμε τον εαυτό μας" κι αν είναι μεγάλο θέμα!

korinoskilo???? πρίξιμο?? τι υπονοείς??? αχαχαχαχαχαχα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

tsaousa. νομίζω πως όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν την υοθεσία. κι αυτό που έγραψα για τη διαθήκη σχεδόν ισχύει. για να πάρεις ένα παιδί πρέπει να το εξασφαλίσεις.το να το αγαπάς δε φτάνει. πρέπει να του γράψεις και το δίπατο για να επικυρώσεις την αγάπη σου.

dsquared και πως θα πάρει το καινούργιο σινιέ πορτ μπεμπέ καλό μου χωρίς μωρό?? τσ τσ δε γίνονται αυτά τα πράγματα. βάλε μπροστα το φίλρτο κάνε το μωρό άστο στη μάνα σου και βγες για ψώνια!!!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

ανώνυμη, ευτυχώς δε λες τίποτα!

kallinaki στο εύχομαι :))

latte πιάσε καφέ. θα κάνουμε καλή παρέα :))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο σε όλους σας!

ΑΝΝΑ είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα. Ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που συμπαθουν τα παιδιά των άλλων.... Δεν είμαι σε φάση να κάνω παιδάκι και γιατί να κάνω? Τρέχω πανικόβλητη στη δουλειά, δεν μπορώ να συντηρίσω ούτε τον εαυστό μου και θα βάλω και παιδί πάνω στο κεφάλι μου???? Άσε, θα κάνω λίγη παρέα με τα παιδιά των φίλων γιατί δεν την μπορώ και την πολύ φασαρία.... ΗΡΩΔΗΣ

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

ΑΝΝΑ αυτή είναι σίγουρη πρακτική! πας όποτε θέλεις φεύγεις όποτε θέλεις κι όλοι ευχαριστημένοι!
καλώς όρισες :)

dsquared είπε...

Στο τελευταιο παρτυ βαφτισιων που πηγα ελειπε το μωρο! Ε, λενε οι γονεις του (η γιορτη ητσν καλη ευκαιρεια για επαγγελματικο pr) , το πηγαμε στην γιαγια δεν μπορεις να γλεντας με παιδι. Ε, τοτε γιατι το εκανες? Και γιατι κανεις παρτυ προς τιμη του, εν τι απουσια του? Ο κοσμος το εχει χαμενο μπιτ για μπιτ.
din

Alks--Anna είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση θέματος!!...

και ναι συμφωνώ και γω και ας ακούγεται υπερβολή μερικές φορές...
μερικές είναι ανάξιες να λέγοντε μάνες και λίγο πολύ όλοι μας το έχουμε δει,αντιμετωπίσει(νευριάζω κα μόνο που το σκέφτομαι και το φέρνω σαν εικόνα)..
και άλλες πάλι,με ψύχη αγγέλου, μέρα-νύχτα 'ζητιανεύουν' την γέννηση ενός παιδιού..(αδικία στο μέγιστο)
μα είναι δυνατόν??

Καλησπέρα και φιλιαααά!!!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Θεα! Πάλι έγραψε η άποψή σου, Σοφία!...

Πάντως, πλάκα-πλάκα, τουλάχιστον στην ελληνική κοινωνία, το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις μάστιγας!...
Οι γυναίκες παντρεύονται μετά τα τριάντα και μάνι-μάνι κάνουν παιδί για να προλάβουν!... Ελπίζω να είναι έτοιμο το νιόπαντρο ζευγάρι να γίνει γονείς!...

Υ.Γ. Συγγνώμη στους φίλτατους που δε διάβασα τα σχόλιά τους!... Μαζεύτηκαν πολλά!...

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Στη σκέψη και μόνο του να αποκτήσω παιδί φρίκαρα. Δε ήθελα... με τίποτα όμως.

Επειδή όμως κάποιος αρέσκεται να κάνει πλάκα σε τούτο το σύμπαν βρέθηκα με ένα πιτσιρίκι που επιμένει- 10 χρόνια τώρα - να με φωνάζει "μαμά".

Το μεγαλύτερο δώρο που έφερε μαζί του - δίχως να έχει το ίδιο ιδέα - ήταν ότι με στρίμωξε στην γωνία και απαίτησε από εμένα να συνειδητοποιήσω την εσωτερική μου φυγο-πονία.

Δεν νομίζω πως το μεγάλωμα ενός παιδιού μπορεί να είναι κάτι άλλο από έναν δύσκολο δρόμο αυτογνωσίας.

Όχι δεν θα ισχυριστώ το συνηθισμένο: πως το παιδάκι μου το αγαπάω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μέρα με την μέρα προσπαθώ να το αγαπάω καλύτερα όσο κι αν αυτό τσούζει.

korinoskilo είπε...

@μια φορα ....... να εισαι καλα .... δεν εχω ακουσει καλυτερα δοσμενο αυτο που θα επρεπε να απαντανε ολοι οσοι εχουν παιδια :)))))

σοφια ..... δεν αντεξα ... απαντησα πριν απο σενα γιατι πιδιξα απο την χαρα μου μολις το διαβασα :Ρ


γκουτεν ναχτεν :))))))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Alks ναι είναι δυνατόν.συμβαίνει κάθε μέρα...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ευχαριστώ για τα καλά λόγια. είναι αυτό το ρημάδι το βιολογικό ρολόι που κοπανάει όλη την ώρα :))

μια φορα κι ενα τρελο τα σέβη μου.

korinoskilo και τι καλά που έκανες!