Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Οι αλήθειες του γάμου (που πάντα μαθαίνουμε αργά)

Κάθε δεσποσύνη σε ηλικία γάμου έχει μια μάνα, μια θεία, μια νονά, που νιώθει ηθικό χρέος να τη νουθετήσει, σχετικά με τις αλήθειες του γάμου.
Να της πει, ας πούμε, πως η καρδιά του άντρα περνά από το στομάχι και το μυαλό από το πέος του. ( Τώρα το γιατί να το παντρευτεί αυτό το θαύμα της αξονικής τομογραφίας, αντί να γυρνάνε στα πανηγύρια και να τρελαθούν στο τάλιρο, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο). Θα της πει πως το στεφάνι της μπορεί, να ξενοκοιτάξει και τότε αυτή πρέπει να κάνει το σωστό, να κοιτάξει δλδ αλλού και να σφυρίξει κλέφτικα. Επίσης θα της πει πως μπορεί, ο καλός της να κοιτάζει τα παιδιά τους σα κινέζους τουρίστες και τότε αυτή θα πρέπει να γεμίσει το σπίτι με μικρές, οικογενειακές χαρές.

Μαζευτείτε και σας έχω νέα. Οι μεγάλες αλήθειες του γάμου δεν είναι αυτές. Είναι οι άλλες. Αυτές που βλέπαμε και στα πατρικά μας, αλλά για κάποιο λόγο δεν είχαν εγγραφεί στο υποσυνείδητο.

Τη πρώτη, τη καταλαβαίνεις με το που τινάζεις από πάνω σου τα άνθη λεμονιάς και κλείνεις τη πόρτα του σπιτιού. Σ’ αυτό λοιπόν το σπίτι -για του όποιου τη τραπεζαρία, το φωτιστικό του σαλονιού και το πατάκι της εξώπορτας, έχεις κάνει ομηρικούς καυγάδες κι έχεις κουρελιάσει τα νεύρα σου μήνες ολόκληρους- δεν έχεις δικό σου δωμάτιο! Ούτε ένα τοίχο να βάψεις μαύρο επειδή έτσι στη κάρφωσε, ούτε μοκέτα να ξαπλώσεις εσύ κι όλα τα βιβλία, μαζί με κάποια cd που δε θα μαζευτούν ποτέ, ούτε χώρο για να πετάς τα ρούχα σου, δημιουργώντας το κατάδικο σου εικαστικό δρώμενο. Τίποτα! Τέλος! Τις προάλλες με ξεναγούσε φίλη στο, υπέροχο πραγματικά, σπίτι της με το play room, τον ξενώνα και το βεστιάριο κι όταν τη ρώτησα «κι άμα θέλεις χαρά μου να μείνεις μονή, που πας?» με κοίταξε για λίγο αμήχανη και μετά απάντησε χαμογελώντας «στη τουαλέτα»

Η οποία τουαλέτα μας φέρνει στην επόμενη μεγάλη αλήθεια. Η τουαλέτα είναι ο καταλύτης της σχέσης. Εκεί θα μάθεις όλα τα αποθεμένα του συντρόφου σου. Το ήξερες φερ ειπείν εσύ, πως ήθελε να γίνει δύτης? Ε τώρα στο θυμίζει κάθε φορά που κάνει μπάνιο και μετά θέλεις βατραχοπέδιλα για να μπεις. Από το καλαθάκι θα μάθεις όλα όσα δεν ήθελες ποτέ να μάθεις για τον εσωτερικό του κόσμο, όπως ας πούμε το που καταλήγει το υπέροχο μεσημεριανό σας ή οι μοναχικές του βόλτες στα μεταμεσονύκτια κανάλια της Nova. Και φυσικά εκεί υπάρχει και το καλάθι των άπλυτων

Που μας φέρνει στη μεγαλύτερη αλήθεια όλων. Από τη μέρα που παντρεύεσαι, καβαλάς! Κουβαλάς ασύστολα και ασταμάτητα! Λεκάνες με άπλυτα -πλυμένα –ασιδέρωτα, σακουλές από σούπερ μάρκετ, σακουλές από μανάβη, καρότσια στη λαϊκή, μωρά στη κοιλιά -στην αγκαλιά -στο καρότσι -στον παιδικό, κουβαδάκια- στρώματα -πετσέτες στη παραλία, μέχρι που, χωρίς να το καταλάβεις, αρχίζεις με τον ίδιο τρόπο να κουβαλάς και τον εαυτό σου. Αδιάφορα και με σκυμμένο κεφάλι.

Είχα τη τύχη να μου κληροδοτηθούν από τις προηγούμενες γενιές, μεγάλες και σοφές κουβέντες όπως «ο άντρας δεν είναι για να τον βλέπεις είναι για να τον έχεις» ή «ο ανθόσπαρτος βιός δεν είναι ο έγγαμος, ο άλλος είναι».
Μ’ αυτά και με κείνα με βλέπω, αν έρθει η ώρα μου, να αφήσω για προίκα κάτι μάλλον μικρό και πεζό όπως «αν δε το αντέχει το στομάχι και η μέση σου μακριά κι αλάργα!»

38 σχόλια:

dsquared είπε...

Μακρια και αγαπημενοι!
din

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Παπαπαα με γυρισες πισω 10 χρονια....
χαχαχαχαχαχαχαχ και μονο που τα σκεφτηκα ολα κουραστικα

Καλο μεσημερακι Σοφη :****

delfinoula είπε...

Αυτά τα έχεις κι όταν συζείς απλώς χωρίς τα στέφανα στον τοίχο.

Αλλά ντάξ' εγώ αντέχω....

Καλημέρες.

Ms Colourfull είπε...

καλημερες κοριτακι!
πολυ καλο!
καταπληκτικο και πολυ σοφο!!!
να'σαι καλα!

korinoskilo είπε...

μ ανατριχιασεςςςςςςςςς!!!!!!!!!

αν ειναι τοσο ωραια οπως τα λες.... επρεπε να μην εχει γαμους:Ρ

αντε το επομενο ποστ πες τα θετικα:Ρρρ


κιςς :))))

KaLLinaki είπε...

Δεν λέω..αλλιώς να 'σαι ένας και αφεντικό και αλλιώς με 3 συνέταιρους. Καλή διάθεση να υπάρχει μωρε από τις 2 πλευρές και αν γουστάρουν κάνουν το σπίτι καλοκαιρινό. Είναι να μην συμβιβαστείς με τα κλασικά "έτσι πρέπει"...

Tyler Durden είπε...

έλα τώρα! όλα είναι στο μυαλό! Πόσα και πόσα δεν τα κάνει η γυναίκα ψυχαναγκαστικά, μόνο και μόνο, γιατί έτσι έμαθε χωρίς καν να τις τα ζητήσει ή να την υποχρεώσει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενημερωτικό! Καταλαβαίνεις, βέβαια, ότι κλείνεις σπίτια πριν ακόμα ανοίξουν!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Τέλεια! Τέλεια ανάρτηση!... Έτσι είναι!... Για να το 'χουμε υπ' οψιν οι ανύπαντροι!...

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Θα τη χωρίσω μωρέ, ω φου, στο στομάχι μου κάθετε και είναι και παχιά:) Στη μάνα σου να πας χρυσή μου, ήσουνα ξυπόλυτη και μάζευες ραδίκια και τώρα που σε πήρα εγώ γυρεύεις σκουλαρίκια? Αμ δε σφάξαν:)

Alks--Anna είπε...

Πάντοτε έλεγα ότι ο γάμος μοιάζει με την φάκα..
χμμ,έχει πάνω του ένα μεγάλο και ευωδιαστό κομμάτι τυρί.μμμμμμ!!!

..και ένω σκέφτεσαι το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση να πιαστείς, ο πειρασμός είναι τόσο μεγάλος που το ξεχνάς στη στιγμή..και ξαφνικααά τσουπ,πιάστηκεεεεες...άντε τώρα να σε δω πως θα τα βγάλεις πέρααα "Κυρία Κοκοβίκου"!!!...

Καλησπέρααα Σοφία
μάκιααα!!!

Τσουχτρα είπε...

Όπως τα περιγράφεις ήταν τα πράγματα και πριν πέσουν οι υπογραφές στο ....συμβόλαιο. Απλά οι συνέταιροι,στις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις, χάριν καψούρας ή γι'αυτό το ξεκατινέ "μωρέ θα σε στρώσω εγώ, που θα μου πας" , κουκούλωναν την σούπα μη κρυώσει ! Μα ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και κρύωσε (και η σούπα συν τοις άλλοις) οπότε βγήκε ο δύτης παγανιά και όλα πήραν τον δρόμο τους....

Καλό βράδυ και λευτεριά στις λεύτερες !

Ανώνυμος είπε...

Αμ, αν ήταν μόνο αυτά που γράφεις, καλά θα ήταν. Άμα έκανες αναφορά και για τα πιάτα στο νεροχύτη, (ενώ το πλυντήριο πιάτων είναι δίπλα), τα σκουπίδια που δεν μπορούμε να πάρουμε να πετάξουμε, (τι την έχουμε τη σκουπιδιάρα μέσα στο σπίτι;), τις γλάστρες στη βεράντα που γίνονται κομψά αποξηραμένα, (γιατί σιγά αγάπη μου μην πιάσω το ποτιστήρι να ρίξω εγώ νερό), και άλλα τέτοια πολύ ωραία, θα έγραφες ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια!

Πολύ καλημέρα σας και ευχαριστούμε για αυτό το ποστ.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

dsquared ένα πράμα έτσι!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

ostrakoo εσυ τη κατάλαβες νωρίς αχαχαχαχαχαχαχα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

delfinoula όπως είπα, όλα θέμα μέσης είναι. καλημέρα σου :))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

ολύχρωμη ευχαριστώ! καλή σου μέρααααα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

korinoskilo θα το κάνω και το κρίμα στο λαιμό σου αχαχαχαχαχαχαχαχα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

kallinaki η καλή διάθεση είναι δεδομένη αλλιώς το πάρτυ έχει σχολάσει απο την αρχή :))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

tyler εγώ ξέρω. εσυ καμάρι μου ξέρεις?? :))

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ωχ,μόλις κατέστρεψα τα όνειρα κάποιας??

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

Κωνσταντίνε καλέ μου μ αρέσει που έχεις σαφή ψαγμένα κριτήρια αχαχαχαχαχαχαχαχα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

alks με βελόνα και κλωστηηηηηηηηηη αχαχαχαχαχαχα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

tsouxtra δεν είναι τυχαίο το πόσο σε πάω λέμε! καλή σου μέρα!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

mpinelikomistress πόσα ξέρεις πόσα ξέρεις! είπα να επικεντρωθώ στα βασικά μη με πουν και φανατική αχαχαχαχαχαχα

Tyler Durden είπε...

μια χαρά τα ξέρω και τα βλέπω κάθε μέρα εδώ και 12 χρόνια. Το σύνδρομο της νοικοκυροσύνης ενδοβολημένο εξ απαλών ονύχων. Ισως η επόμενη γενιά να είναι απαλλαγμένη από αυτό.

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

δεν είναι νοικοκυροσύνη tyler.δε μιλάω για νοικοκυριό. αυτό είναι το λιγότερο ασε που υπάρχουν και επαγγελματίες πια.:)

Tanila είπε...

«ο άντρας δεν είναι για να τον βλέπεις είναι για να τον έχεις»;;;;


Κι αν τον έχεις και σου γυρνάνε τ'άντερα όταν τον βλέπεις;

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

tanila κλασικά. κοιτάς αλλού χαχαχαχαχαχα

manetarius είπε...

Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο λέμε!!!
ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ... ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΟΥΝ;;;;;

(τώρα είναι πολύ αργά...) χαχαχαααα..

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

manetarius εμ έτσι τη πατάμε. εχουμε ελλιπή ενημέρωση αχαχαχαχαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

... μέχρι που, χωρίς να το καταλάβεις, αρχίζεις με τον ίδιο τρόπο να κουβαλάς και τον εαυτό σου. Αδιάφορα και με σκυμμένο κεφάλι ...

Έχω ανατριχιάσει.
Διαβάζοντάς το μόνο που δεν γύρισα να κοιτάξω πίσω από την πλάτη μου να δω αν με παρακολουθεί κανείς :(

Ιδιαιτέρα

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

καλησπέρα σου ανώνυμη :)

Sophia Kollia είπε...

Mάλλον χρειάζεσαι ξεκούραση!
Καλημέρα

Μάτα είπε...

Εμένα με είχαν προειδοποιήσει αλλά δεν τους πίστεψα!!!

Ελα βρε συ,όπως πολύ σωστά είπε η kallinaki εάν δεν συμβιβαστείς με τα κλασικά "έτσι πρέπει" τότε περνάς καλά!Ενας γάμος δεν είναι ποτέ ίδιος με κάποιον άλλο.

Φιλιά

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

sofia ευχαριστώ για τη συμβουλή.αν ποτέ κουραστώ θα την ακολουθήσω :))

μάτα ευτυχώς όλοι οι γάμοι δε μοιάζουν! άλλωστε οι άσχημοι γάμοι υπάρχουν για να τονίζουν τους καλούς.καλή σου μέρα! :)

Matriga είπε...

Καλησπέρα Σοφία. Δεν ξέρω για πως εμπνεύστηκες, αλλά μας αποτυπώνεις μόνο τη μια πλευρά του γάμου. Εγώ έχω υπάρξει πολλά χρόνια μόνη μου, μετά παντρεμένη και μετά πάλι μόνη μου. Τώρα που έχω μια σχέση δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στη συγκατοίκηση, από το γάμο. Τη μεγάλη διαφορά την κάνει το ταίριασμα και η αγάπη! Αυτή να βρεις και τότε μόνο να παντρευτείς. Αλλιώς η συνταγή δεν πετυχαίνει...
Καλό σου βράδυ!

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

προσωπικά βάζω τη συγκατοίκηση στην ίδια θέση με το γάμο.κοινωνικά υπάρχουν ακόμη διαφορές.γι αυτό αναφέρομαι περισσότερο στο γάμο.καλή σου μέρα :)